Educatie Online

01.12.2020
Stimati părinți.
Biblioteca digitală ”Educație online” plasează online lecții video cu acces gratuit, deschis pentru clasele 1-12 la toate disciplinele de bază în fiecare zi. Atunci când nu s-a putut organiza lecții online sau când elevii Dvs nu s-au putut conecta, atunci când elevii au nevoie să recapituleze materia studiată, atunci când elevii se pregătesc pentru lucrări de control, teze și teste la final de semestru, atunci cândr este nevoie de lucrat asupra pronunției la limba străină studiată, atunci când părinții au nevoie de ajutor când îndeplinesc temele de acasă cu copii lor – vă vine în ajutor biblioteca noastră:
www.educatieonline.md sau ne găsiți pe canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/…/UCAy3De788B9BywOkCHb1VUg/videos. Avem lecții în limbile română și rusă: https://www.youtube.com/…/UCpcDn1POkH8ov8HfiYAy9NQ/videos. Sănătate, tuturor!
 
Platforma educatieonline.md, creată de Primăria Chișinău, a fost lansată  astăzi (20.04.2020) - YouTube
 
 
La data de 01.05.2020 biblioteca digitală educatieonline.md a ajuns să conțină stocate 1 000 de lecții video!
Acest număr reprezintă jumătate din volumul de materiale preconizate pentru a fi produse în prima fază a proiectului. Cele 1 000 de lecții video, care sunt deja disponibile pentru toți elevii din țară, au fost elaborate timp de trei săptămâni, un timp record, pentru un volum de lucru atât de mare.
Numărul total de lecții filmate a ajuns la 1 817, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă, educatieonline.md va fi suplinită cu încă 817 de lecții video noi.
Mulțumim tuturor profesorilor, actorilor și jurnaliștilor implicați, celor 35 de echipe de filmare, montare și editare, tuturor coordonatorilor și voluntarilor, care încă continuă să muncească zilnic și să gestioneze acest proces de lucru voluminos. Mulțumim și partenerilor care oferă suport și ne sunt alături.
Îndemnăm elevii și părinții să folosească cu încredere platforma educatieonline.md pentru a putea continua procesul de învățare la distanță. Împreună cu voi, vom putea crește și îmbunătăți un instrument inovativ pentru viitorul sistemului educațional din Republica Moldova.
Totodată, toate cele 1 000 de lecții pot fi accesate și pe canalele de Youtube în română și rusă, precum și la TV. Moldtelecom, StarNet și Arax sunt cei trei operatori de televiziune IPTV din țară, care au oferit câte 24 de canale TV din grila lor emisie pentru difuzarea lecțiilor video.
În același timp, din 30 aprilie, operatorul de televiziune TV Sat a început difuzarea lecțiilor la canalele din regiune: Dondușeni, Drochia și Orhei.